Badkamertrends 2021

Aan de slag met uw badkamer? En wilt u voorkomen dat u uit veiligheid kiest voor een tijdloos design? Laat u dan inspireren door de nieuwste badkamertrends van 2021! Een jaar waarin we ook een aantal trends van 2020 zien terugkomen. Denk hierbij aan ronde spiegels met verlichting, gekleurd sanitair en elektrische radiatoren. Ook dit jaar leren we weer een hoop nieuwe trends kennen.

Trend 1: Scandinavische stijl

In de Scandinavische badkamer worden er zachte en lichte kleuren en materialen gebruikt, waarmee u het licht in de ruimte versterkt. U kunt hierbij denken aan wit, licht grijs en hout. Het voordeel hiervan is dat de ruimte optisch groter oogt. En daarnaast een fris en warm karakter krijgen. Hiermee creëert u een rustige en ontspannen sfeer, hoe druk en zwaar uw dag ook is geweest.

Trend 2: Houtlook (wellness)

Een andere manier om rust te creëren in de badkamer is het gebruiken van hout. Hout is ontzettend veelzijdig en kunt u dus ook op veel manieren verwerken en combineren in de badkamer. Voorbeelden hiervan zijn houten badkamermeubels, keramisch parket of houten accessoires. Een nieuwe badkamertrend van 2021 is dat u hout ook kunt laten terugkomen als wandbekleding. U kunt dit heel mooi toepassen op de achterwand van bijvoorbeeld een vrijstaand bad of inloopdouche. Zet hier groene planten bij en u ervaart hierdoor een echte wellness beleving!

Trend 3: Retro look

Een badkamer met retro look is helemaal terug van weggeweest. Geen standaard witte badkamermeubels! Kies voor gekleurde tegels, waskommen, kranen of toiletten. U kunt de retro look ook creëren door terrazzo tegels neer te leggen of een ronde spiegel met een gouden rand op te hangen. Dit zorgt voor elegant randje aan uw badkamer. 

Trend 4: Kleurrijke tegels - patroon, visgraat

In 2020 kwam deze trend al voorbij: kleurrijke langwerpige tegeltjes voor op de wand. Kleur geeft de badkamer een gezellige uitstraling. De kleuren die dit jaar de toon gaat zetten zijn voornamelijk groen en blauw. Frisse kleuren die uw badkamer een heel andere sfeer geven! In 2021 zet deze badkamertrend zich voort, maar dit jaar heb je keuze uit diverse legpatronen. Wist u dat u langwerpige tegels op 3 manieren kunt laten leggen? Kies voor een visgraat, horizontaal of verticaal legverband.

Trend 5: Hotel chique en suite badkamer

Een nachtje in een hotel is natuurlijk heerlijk genieten, maar waarom naar een hotel gaan wanneer uw eigen badkamer aanvoelt als een hotel? We zien deze badkamertrend steeds vaker terug komen. U kunt uw badkamer upgraden door een vrijstaand bad te plaatsen, gouden of zwarte kranen te kiezen of nisjes met verlichting te creëren. Grote marmeren (carrara) tegels maken deze badkamer helemaal af! Of creëer een badkamer en suite, waarbij je de badkamer samensmelt met je slaapkamer (open badkamer). Hiermee krijgt u een royale en luxe uitstraling.

Trend 6: Industriële look

Last but not least: zwart in de badkamer. Deze trend zagen we vorige jaren ook al, maar mogen we in 2021 niet vergeten. Waar vorig jaar vooral zwarte kranen, industriële douches en zwarte badkameraccessoires in populariteit zijn gestegen, zien we dit jaar deze trendy kleur ook in de toiletruimte terugkomen. Denk hierbij aan een mooi zwart hangtoilet. Een echte eyecatcher!